Alışveriş Depresyondan Çıkarır Mı?

Bu alışverişin derecesine göre değişiklik gösterebilecek bir durum tabii!
Hepimizin bildiği üzere bu durum tam tersine de dönebilir. Bu ne demek diye soracak olanlar var ise, fazla alışveriş akımına kendinizi kaptırmanın da depresyona sürüklenen bir durum halini aldığını çok iyi biliyoruz. Yani kimi zaman depresyondan çıkış için rahatlama olarak görünen ‘alışveriş’in dozu biraz fazla kaçtığında, bu konu sıkıntılı bir sürece girmeye sebep olabilir.
Ama her şeyin üst limitinin önemi olduğu gibi alışverişin de sınırı bir hayli önem taşıyan bir durum.
Depresyonda olduğunuzu veya teşhisinin konduğu bir süreçten geçiyorsanız, çıkış yolu olarak bazı motive edici yollara başvuruyor olmanız gayet normal. Fakat bu yolları da kararında tamamlayabildiğinizde tadından yenmez bir durum ortaya çıkar, aksi takdirde işler yine zorlayıcı bir hal alabilir.
Haliyle konumuzun başlığına dönecek olursak, alışveriş veya farklı bir hobiniz, sizi depresyonunuzdan çıkarmaya vesile olabilir ama önemli olan bu durumun sıklığı ve derecesidir.
Tuğçe Orçunus