in

ULUSLARARASI FOTOĞRAF FESTİVALİ D’ARLES 2018

Sans titre. Concept et images par Toiletpaper magazine: Maurizio Cattelan et Pierpaolo Ferrari.-----Untitled. Concept and images by Toiletpaper magazine: Maurizio Cattelan and Pierpaolo Ferrari.

Bu yıl Fransa’nın Arles kenti, 2 Temmuz – 23 Eylül tarihleri arasında Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında gerçekleşen “A Pillar of Smoke” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Ilgın Deniz Akseloğlu ve Yann Perreau küratörlüğünde düzenlenen sergi Tükiye çağdaş sanat sahnesinden bir kesit sunuyor. Sergide Diyarbakır, İstanbul ve Trabzon gibi Türkiye’nin farklı bölgelerinden sanatçıların eserleri yer alıyor.

Sergi, küratör Akseloğlu’na göre Türkiye’nin içinde bulunduğu güncel duruma ayna tutuyor. Türkiye’nin geçirmekte olduğu bu süreci tüm çıplaklığı ile gözler önüne koymayı amaçlayan sergi, sanatçıların eserleriyle birlikte sosyo-politik süreçler hakkında uluslararası bir diyalog yaratıyor.

Bu sene üçüncüsü düzenlenen Madame Figaro Fotoğraf Ödülleri jürisi de sergiyi gezenler arasındaydı. Jürinin başkanlığını bu sene Fransız aktris Marion Cotillard yaparken, jüride sanat ve moda camiasından Laurent Lafitte, Jean Paul Gaultier gibi birçok önemli isim bulunuyor.

 

What do you think?

Written by bestylemagazine

ALİ ALTA MODA’DA BÜYÜK YAZ İNDİRİMİ!

Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Afiş Yeniliği