in

Kötü beslenme, hareketsiz ve  spordan uzak bir yaşam tarzı, genetik nedenler gibi faktörlerin biri veya bir kaçı vücudumuzda yaygın veya bölgesel, istenmeyen yağ birikimlerine yol açar.

İnsan bedeninde en çok yağ biriken yerler; bel, göbek üstü, göbek altı, basenler, sırt bölgesi, bacak ve uyluk içi bölgeleridir. Bu inatçı bölgesel yağlanmalar diyet ve spora rağmen ne kadar uğraşsak da bir türlü başa çıkamadığımız bir sorundur. Daha büyük miktarlardaki yağlanmalarda liposakşın uygulanan bu sorun, aşırı kilolu olmayan kişilerde, lokalize can sıkıcı yağ birikimleri şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda ameliyatlı liposakşın yöntemlerinden birini uygulamaktansa, ameliyatsız uygulamalara başvurmak genellikle kişilerin daha çok tercih ettiği bir yoldur.

Bugüne kadar bu şekildeki bölgesel yağ birikimlerine çözüm olarak üretilmiş pek çok yöntem mevcuttur. Ancak bu yöntemler genellikle beklentileri pek karşılayamamış ve hastalarda ameliyatsız çözümler, çözüm değildir gibi bir önyargı oluşmasına neden olmuştur. Sonrasında da tüm dünyada uygulanmaya başlanan invaziv lazer lipoliz ameliyat tekniği uzun zamandır bilinen, etkinliği kanıtlanmış bir yöntem olarak karşımıza çıkmıştır.

Ameliyatsız sıcak Lazer lipoliz ise; ameliyatlı lazer lipoliz cihazları ile aynı dalga boyunu kullanan ancak vücut içine giren kanülleri olmadan, laser enerjisini cilt üzerinden yağ birikimi olan bölgelere uygun başlıklar aracılığı ile aktaran en son teknoloji ameliyatsız yağ eritme uygulamasıdır. Kullandığı enerji, ameliyatlı laser lipoliz cihazlarının kullandığı enerjidir.

Sıcak Lipoliz 1060 nm yeşil diyot laser enerjisi uygulayarak, kesintisiz  bir enerji ile yağ dokusunu 42-47 santigrat dereceye kadar ısıtarak apoptoz mekanizması ile eritir. Yağ hücreleri ısı enerjisi ile eriyip yok olur ve vücuttan doğal yollar ile atılır. Bunu yaparken cilt yüzeyini  de soğuttuğu için ciltte herhangi bir hasar meydana gelemez.

Sıcak lipoliz tüm vücut ve cilt tiplerinde ( Cilt tipi I-VI ) uygulanabilen bir vücut şekillendirme cihazıdır. Uygulama yaklaşık 25 dk sürer ve tedavi anestezi gerekmemektedir. Basen, karın, bel, uyluk içi, kol, bacak içi  gibi çok sık yağ birikimi olan bölgelerde uygulanabilmektedir. Sıcak Lazer Lipoliz yağ eritirken cilt gevşekliğini de tedavi etmektedir.

Sıcak Lazer lipoliz tedavisi bir bölge için genellikle tek seans şeklinde yapılmaktadır. İnatçı yağ oranının fazla olduğu durumlarda 1-1.5 ay ara ile 2. veya 3.seans gerek olursa uygulanabilir. Uygulamadan sonra sonuçlar 6. hafta civarında belirgin olarak görülmeye başlar. Maksimum sonuç ise 12 hafta civarında ortaya çıkmaktadır.

OPR. DR ÖZGE BİLKAY

What do you think?

Written by bestylemagazine

BeMan 1. Yılını Kutluyor!

IZMIR COCKTAIL FESTIVAL 2018 !